Тройният убиец – пияндурникът Габриел Тачев, остава в килия

0

Апелативният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста неправоспособния водач, който след употреба на алкохол предизвика тежката катастрофа на 20 юли на пътя Плевен – Ловеч, при която загинаха трима души. Пред съдебната палата мотористи се събраха на протест. 

Обвиняемият за тежката катастрофа Габриел Тачев не се яви в Апелативния съд във Велико Търново за съдебното заседание, на което се обжалва наложената му мярка от Плевенския окръжен съд „задържане под стража“.

За катастрофата с три жертви адвокатът на обвиняемия поиска мярка за неотклонение „домашен арест“. Състав на Великотърновския апелативен съд остави Тачев за постоянно в ареста, защото има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.  

Пред съдебната палата във Велико Търново на мирен протест се събраха мотористи от Плевен, Русе и Велико Търново: „Искаме по-строги мерки и по-бърз процес, и максимална присъда; Искаме превенция и повече правомощия на полицията“, заявиха участници в протестната акция.

На 20 юли около 22:00 часа на пътя Плевен – Ловеч 30-годишният обвиняем пиян и без книжка блъска с лек автомобил мотоциклет след навлизане в насрещното платно.

На място загинаха 44-годишният моторист и неговата спътничка на 34 години. В болница почина и 28-годишен мъж от леката кола.  

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.