Тримата анимационни герои – Чеченеца, Куката и Тротинетката отиват на съд

0

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 22-годишния Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката, 35-годишния Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев -Чеченеца, на 38 г., и Стоян Карапатанов, на 31 г. Те пуснаха клип от 3 април т.г. как развеждат с нашийник на врата в пловдивски мол момче със специфични потребности и го караха да лае, и да им носи подхвърлени предмети.

Ще отговарят пред Темида за  извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – престъпление по чл. 325 ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев -Чеченеца и Стоян Карапатанов били приятели. Първите двама живеели в Пловдив, били безработни и основно се занимавали със заснемането на кратки видеоклипове, които споделяли в социалните мрежи. По този начин постепенно добили популярност, най-вече сред подрастващите. Стоян Карапатанов живеел в пловдивско село и помагал в организирането и заснемането на видеоклипове, като в част от тях участвал с периферни роли.

Даниел Йорданов живеел в гр. София и също бил активен в социалните мрежи и различни интернет платформи за споделяне на видеоклипове. Той се самоопределял като жена и бил популярен с това, че в част от клиповете управлявал тротинетка.

В началото на април 2023 г. четиримата решили да заснемат скандален видеоклип, който впоследствие да споделят в социалните мрежи и да станат още по-известни. Стоян Карапатанов работел на бензиностанция. Пострадалият Денислав Димитров, му бил колега, като по характер бил наивен, срамежлив, стеснителен и лесно манипулируем. Той познавал  Куката и Чеченеца и ги смятал за известни.

Денислав първоначално отказвал да участва в новия клип, но тъй като бил лесно манипулируем и наивен, за което Стоян Карапатанов знаел, той го убедил да се включи в снимките, за да стане известен.

На 3 април 2023 г., около 20 ч., четиримата обвиняеми се намирали на публично място – в търговски център в Пловдив, където имало много хора. Там отишъл и Денислав. По предварително обсъден сценарий те започнали да снимат клипа, като развеждали  момчето с колан, вързан в областта на шията му, а той лазел на коленете си и имитирал движенията на куче.

Същевременно му давали команди да сяда, да подава лапа, да лае. Хвърляли на земята празна чаша, която трябвало да занесе на всеки от тях. Ролите им били разпределени – Даниел Йорданов бил „господар“ и държал каишката, а Куката и Чеченеца давали команди.
Поведението им възмутило множеството граждани, които били по това време в търговския център.  По-късно видеоклипът бил публикуван и разпространен в социалните мрежи, което предизвикало бурно обществено неодобрение. Четиримата обвиняеми са неосъждани.
Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.