Трамвай отнесе огледало на репатрак, ватманът се оказа с положителен тест за амфетамини

0

Катастрофа между трамвай и кола „Пътна помощ“ е станала в София, като е установено, че ватманът е дал положителна проба за наркотици.

Случаят е от 3 ноември и е по сигнал на мъж, който обяснява пред NOVA, че е бил участник в пътното произшествие.

По думите му след катастрофата ватманът се е държал изключително агресивно и е избягал от мястото на инцидента.

След откриването на шофьора на трамвая, идването на място на полицията и тестване за алкохол и наркотици, се оказва, че полевият тест за дрога на водача от градския транспорт е положителен.

„Трамвай дойде много бързо отзад. Бях втора кола и ми отнесе страничното огледало с рамката. След това ватманът спря, оправи си огледалото и си тръгна. Когато настигнах трамвая, водачът започна да ми показва неприлични жестове. Когато се прибрах в гаража, ми извикаха КАТ, а по-късно стана ясно, че ватманът е с положителен тест за наркотици“, разказа водачът, сигнализирал телевизията.

Той призна, че автомобилът му е застъпил релсовия път.

„Да, това е нарушение от моя страна. Но имаше хора, които бяха плътно до тротоара. И ако трябваше да се престроя плътно в дясно – щях да отнеса главите на хората“, посочи водачът.

От МВР са посочили, че имат сигнал за това произшествие и полевият тест за наркотици на ватмана е положителен.

„Ватманът е преценил, че няма щети и затова е продължил по маршрута си. След известно време двамата „отново са се видели“, така да се каже, и ватманът е разбрал, че има някакъв проблем. След като се е прибрал в депо „Красна поляна“, сам се е обадил на 112, за да дойде КАТ да обработи случая. Установява се, че вината е на водача на репатрака. Но при тест за наркотици се установява, че в кръвта на ватмана има остатъчно наличие на амфетамини. Книжката му е отнета“, заяви инж. Иво Василев,зам.-директор на „Столичен Електротранспорт“ ЕАД.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.