Трагедия в Рила: Турист издъхна край Скакавишкия водопад, хеликоптерът не могъл да кацне

0

Трагедия в Рила. Млад мъж е загинал след падане в района на Скакавишкия водопад, който се намира под Седемте рилски езера. Още не е идентифициран, мъж на видима възраст около 40 години, каза от централата на ПСС за bTV.

На място е бил изпратен хеликоптер, но не е успял да кацне заради терена.

Тази нощ се проведе и 12-часова спасителна акция в Пирин, при която бе спасена жена. Операцията е приключила около 5 часа сутринта, а е започнала около 17.00 ч. в събота следобед. Тогава е потърсила помощ самата пострадала.

Туристката е пострадала около връх Джано, над Попово езеро – това е на 2600 метра надморска височина, поради което работата е била трудна и тежка заради отдалечеността и голямата надморска височина. Тя е настанена в болницата в Разлог. Няма опасност за живота й, но въпреки това ще бъде преместена в болница в София. 

Предвид това, че през топлите месеци планината привлича много хора, планинските спасители призовават туристите да не се отказват от разходките сред природата, но да преценяват усилията, маршрута и екипировката, винаги да информират къде отиват и за ориентировъчно време за прибиране, както и да бъдат със заредени батерии на телефоните.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.