Трагедия на летище „София“: Мъж слезе от самолета и почина

0

Трагичен инцидент на летище „София“. 64-годишен мъж от Кипър почина малко след като слезе от самолет, съобщи bTV.

ПОт Спешна помощ съобщават, че са пристигнали на място 9 минути, след като е получен сигналът. Реанимационните действия са продължили над 50 минути.

В неделя вечерта кацнахме към 00:30 часа, когато чакахме за багаж, което отне поне 45-50 минути, съпругът ми забеляза, че един мъж лежи на земята. Един от пътниците му правеше сърдечен масаж. Имаше двама човека персонал от летището. Имаше много хора, беше страшно горещо, климатиците не работеха, всички се оплакваха. Нямаше дефибрилатор. Едната дама, която беше до него държеше банка, нещо му вливаха. Линейката дойде по някое време и те помолиха да се сложи параван, каза Елица Бейска, очевидец на инцидента.

Тя подчерта, че хората са били възмутени и са се скарали с Гранична полиция, че е много топло.

„Имаше един испанец до мен, който каза – това, ако беше Испания досега линейката щеше да е дошла и нямаше да се стигне дотук“, добави Бейска.

От летище София уточниха, че разполагат с 24-часов медицински екип, който е конкретния случай се е отзовал веднага. При пристигане на място той е установил, че пътникът не е имал сърдечна дейност, добавят те. От аеропорта уточниха, че разполагат с три дефибрилатора.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.