Това е България: Невръстни цигани убиха старец за шише ракия

0

Наказание „лишаване от свобода“ за 10 години получиха двамата непълнолетни цигани, които убиха възрастен мъж по особено жесток начин във видинското село Гъмзово заради шише ракия.

„Присъдата е от 21 ноември, наказанието следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим и се зачита времето, в което са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, както и полицейското задържане“, казва Таня Кръстева от пресцентъра на Окръжен съд-Видин, пред БТА.

Тъй като извършителите са непълнолетни, съдът осъжда подсъдимите с помощта на техните родители да заплатят солидарно сумата по 60 хил. лв. на всеки от гражданските ищци.

„Отново подпомагани от родителите си те трябва да заплатят и държавната такса върху уважения граждански иск, разноските във фазата на досъдебното производство, както и разноски във фазата на съдебното следствие“, поясни Кръстева.

На 1 януари 2023 г. около 22:00-23:00 часа подрастващите умъртвили 59-годишния Б.Е.Б. чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош.

Трагедията се разиграла след като непълнолетните купували ракия от жертвата, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след употреба на голямо количество алкохол от децата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.