ТИР пропадна на републиканския път Девин-Кричим-Стамболийски

0

ТИР е пропаднал тази сутрин около 05:15 часа на републиканския път III-866 Девин – Кричим – Стамболийски, в урбанизираната територия на град Кричим. Причина за инцидента е поредната тежка авария на водопровода в участъка.

„Пропадането на камиона вследствие на аварията, е резултат от трайно безотговорното отношение на държавата в лицето на Агенция пътна инфраструктура и Министерството на регионалното развитие! От години алармираме за изключително лошото състояние на републиканския път в регулационните граници на гр. Кричим и търсим решение на проблема“, информират от община Кричим в съобщението до медиите.

На 04.01.2022 г. в МРРБ, община Кричим внесе технически проект за обект: „Основен ремонт/рехабилитация/ на път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010 (в регулационните граници на гр. Кричим)“, който е одобрен и съгласуван от всички институции, включително и от АПИ. Проектът е изготвен по инициатива на община Кричим, тя е възложител, разплатен е със собствени общински средства, и е дарен на МРРБ с цел ускоряване и подпомагане процеса на неотложен ремонт на пътя!

Трасето е изцяло амортизирано и не може да поеме тежкотоварния трафик по него.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.