Ти да видиш! Международно издирван поляк задържан от полицията в Монтана

0

45-годишен полски гражданин е задържан при операция на служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и техни колеги от Областната дирекция на МВР в Монтана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията са осъществени на територията на областния град, където е установено, че пребивава мъжът, след получен сигнал за издирването му в Дирекцията „Международно оперативно сътрудничество“ (ДМОС).

За издирването му има сигнал в Шенгенската информационна система.

Той е търсен от властите в Полша по две досъдебни производства – за участие в организирана престъпна група за извършване на икономически престъпления и за отвличане и противозаконно държане на непълнолетно лице, за които има издадени две заповеди за арест.

За задържането на 45-годишния чужденец са уведомени компетентната прокуратура и ДМОС – МВР за предприемане на последващи действия по издадената му европейска заповед за арест.

При друг случай с издирван чуждестранен гражданин, Окръжният съд в Монтана взе решение да предаде на властите в Италия марокански гражданин на 45 години, информира БТА.

На 12 август мъжът беше задържан от полицията на железопътната гара в Берковица, след сигнал на гражданин за забелязани нелегални мигранти. В Италия той е издирван за търговия с наркотици и има влязла в сила присъда. За него е издадена европейска заповед за арест, тъй като е в неизвестност от 2005 година.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.