ТЕРОРЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Нова серия бомбени заплахи затвори десетки училища В София, Бургас, Ямбол и Плевен

0

Нова серия бомбени заплахи затвори училища в София и Бургас,Около 10.05 ч. тази сутрин 35 училища в София са получили заплашителния имейл, в който се твърди, че в учебното заведение има поставено взривно устройство, предава БНТ като се позовава на началника на Регионалното управление по образование Ваня Кастрева.

Сред училищата, получили терористични заплахи в София, е и Финансово стопанската гимназия. Някои от учебните заведения, които днес са получили сигнали, все още не са възстановили учебния процес след вчерашната серия заплахи.

В Бургас сигнали за поставени взривни устройства са подадени в две училища – Руската гимназия и ОУ “Александър Георгиев Коджакафалията”.

Заплашителният сигнал в ОУ “Александър Георгиев Коджакафалията” е получен около 8:30 часа. Заместник-директорът на училището е призовал по уредбата всички да напуснат сградата. Голяма част от раниците и личните вещи на децата са останали вътре, а сградата ще остане запечатана от полицията до утре.

В същото време стана ясно, че сигнали за бомби има и в Плевен. „Днес до 10:30 часа са постъпили 7 сигнала за поставени взривни устройства в училища в Плевен. Проверки се извършват във всички училища от екипи на полицията. До момента не е открито взривно устройство. Всички сигнали са постъпили чрез имейли. Ръководствата на училищата ще преценяват дали да продължат учебните занятия“, съобщи Марияна Цветкова, говорител на МВР-Плевен, цитирана от БНР.

Осем училища в Ямбол са получили заплашителни имейли, след което учебните занятия са прекратени  за срок от 24 часа. Навсякъде са изпратени полицейски служители. По информация на директорите обстановката навсякъде е спокойна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.