Светло и топло ли ви е? Кажете благодаря на „лошите“ въглища

0

Ако в момента си стоите на топло и разцъквате телефона или компютъра, не забравяйте, че става с любезното съдействие на въглищните централи и АЕЦ „Козлодуй“.

Нямало ток. Ми нека видите какво ще е като затворите ТЕЦ-овете и АЕЦ-а и трябва да се топлите на перки и фотоволтаици, малоумници в парламента.

Ето какво мисли по темата Виктор Блъсков:

Колко хора предупреждаваха цяла година, че нещата ще станат страшни със „зелената“ енергия! Ами, ето. На секундата, в която падна сняг, половин милион българи са без ток, вероятно без отопление, а държавата отново разчита на тези ТЕЦ-ове, които уж били много лоши.

Ще се замислим ли сега за последиците от „зелената“ мизерия?

Не забравяйте, те все още планират да затварят ТЕЦ-овете. Тези, от които в момента идва единственото ви електричество и единственото ви отопление. И ще ги затворят, защото те са на топло в центъра на София на по соево лате, а плановете им за в бъдеще включват живот на Бахамите, не в България.

Днес е България реалността е повече от ясна. Произведеният ток е над 80% от АЕЦ и ТЕЦ и едва под 5% от перки и панели. Като дойде нощта и стане още по-студено, перките и панелите ще паднат още повече.

От природата не можем да избягаме. Може да се пишат сума лъскави материали колко велики били перките и панелите, но ток и отопление трябва да има точно, когато няма слънце, когато те едвам работят.

Ако си мислите, че авариите, които оставиха половин милион българи без ток не са свързани със зелената енергия, отговорете си на един въпрос – ако милиарди се ползваха за подобряване на мрежата и чистотата на мощностите на твърди гориво, дали щяха хората да бедстват и да мръзнат?

Ако днес, когато половината държава бедства и само ТЕЦ-овете ни спасяват от апокалипсис, не се замислим, няма да имаме друг шанс.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.