Столичен бизнесмен ще лежи 2 години за блудство с 9-годишно момиченце

0

Окръжен съд – Смолян потвърди двегодишната ефективна присъда на 56-годишния столичанин Борис Попов, осъден за блудство с дете от Районен съд – Девин. В нея той бе признат за виновен, а съдът постанови присъдата да бъде изтърпяна при първоначален общ режим. Делото бе гледано при закрити врати, а в последствие както прокурорът , така и частните обвинители обжалваха присъдата. парадоксът бе, че на втора инстанция прокурорът от Окръжен съд – Смолян не поддържаше протеста на колегата си от Районна прокуратура. Въпреки това обаче Окръжен съд – Смолян се произнесе окончателно по делото и Попов ще трябва да излежи присъдата си в затвора.

Макар и първоначално да твърди, че е невинен, подсъдимият Борис Попов се призна за виновен, след като в паметта на телефона му са открити уличаващи снимки на 9-годишното момиченце, с което е злоупотребил. Той ги е изтрил преди да предаде апарата си, но в последствие компютърни специалисти успяват да възстановят записите. След разкритията, Попов се признава за виновен и иска процесът да продължи по съкратеното съдебно следствие, което му дава възможност реалното наказание да бъде намалено с 1/3 и той получава двегодишна присъда, предава TrafficNews.

„Дъщеря ни цяла година ходи на психолог. Изпада в кризи, получава паник – атаки. Тя изпитва чувство за вина за случилото се. Какъв ще е живота й , когато порасне и стане жена?“ са реторичните въпроси, които задава майката.

Престъплението бе извършено на 1 януари 2022 г.в хотелски комплекс в девинското село Ягодина, където приятели от София се събрали да посрещнат новата 2022 г. Към 1,30 ч. след полунощ Попов се вмъкнал в стаята на детето, заключил вратата и започнал да блудства с него. Малко по-късно майката се опитала да влезе в стаята, а след това детето разказало на какво е било подложено.

След арестуването на Попов полицаите иззели мобилния му телефон, в който имало множество брутални снимки от блудства с детето, които обаче не били само от вечерта на 1 януари 2022 г.

Мъжът е заможен бизнесмен от София. Управител е на три фирми, занимаващи се с издателска и печатна дейност, информационни технологии, възобновяеми енергийни източници, логистична дейност. Бил е приятел с родителите на момиченцето, които не са имали никаква представа за наклонностите му. Близките връзки между семействата осигурявали достъп на мъжа до момиченцето.

„Този човек се интересува повече от имиджа си в обществото, отколкото от това какво е причинил на детето. Макар и да твърди, че много съжалява за случилото се, аз не вярвам, че това е така. През изминалата година той по никакъв начин не се е интересувал какво се случва с детето. Най- непонятното в случая е , че съпругата му го поддържа, но това е нейният избор“, коментира майката на момиченцето.

Към момента Борис Попов е с наложена мярка „домашен арест“ с GPS гривна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.