Ще разпитат обвинения за убийството в Цалапица Рангел за ролята на близнаците

0

Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев ще бъде разпитан по делото на близнаците Валентин и Борислав Динкови, след като бъде предаден на нашите власти. Бизюрев беше задържан в четвъртък сутринта в Дания и предстои да бъде екстрадиран у нас.

Искането за изслушването му като очевидец на случилото се направи прокурорът Димитър Костов. На този етап близнаците са обвинени в лично укривателство, защото признават, че са помогнали на Бизюрев да зарови тялото и да напусне мястото. След това той изчезна и от страната. Адвокатката им Светлана Званчева не се съгласи обвиненият в убийството да бъде разпитван, защото двамата братя признават вината си и искат делото да протече при съкратено съдебно следствие.

Съдия Боян Кюртов обаче постанови Бизюрев да бъде разпитан, защото като очевидец ще помогне за разкриването на обективната истина. Така делото беше отложено за 25 януари. „Нека да го разпитат, да каже какво е било. Но аз искам, както моето дете беше закопано, и близнаците да бъдат закопани. Били се уплашили и отишли да го заравят. А, като се уплаша, подавам сигнал на телефон 112“, заяви след края на заседанието майката на Димитър Атанаска Бакалова.

Преди делото имаше протест, защото близките и приятелите на убитото момче се опасяваха, че двамата братя може да се разминат с леки присъди. Те окупираха и съдебната зала и посрещнаха и изпратиха близнаците с викове „Убийци!“

Ако до 25 януари Рангел Бизюрев все още не е предаден на нашите власти, делото ще бъде отложено.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.