Станко от Стара Загора искал да убие Пучини за 1,5 милиона евро

0

Стрелецът от Стара Загора Станко Желязков е бил обвиняем в подбудителство на убийството на италианеца Франческо Пучини в Милано преди 6 години, пише „Телеграф“. Италианецът притежавал огромна къща оценявана на повече от 1,5 милиона евро. Станко имал схема как имотът да бъде заграбен.

Вдигналият полицията на крак преди седмица в Града на липите мъж се оказа, че е лежал в килия и за измама, след като заедно с авер успял да измъкне от старозагорец 110 000 лева и 5500 евро през 2016 година.

Предвид престъпното му минало и панаира, който направи миналата сряда на Руския пазар „Васил Шаханов“ в Стара Загора, Окръжният съд в града му определи постоянен арест. Тогава Станко стреля по двама служители на фирма за бързи кредити, които го търсели, за да си плати дълговете. 50-годишният мъж обаче открил стрелба по тях с незаконен пистолет „Макаров“.

Колекторите се отърваха с повърхностни наранявания, а от УМБАЛ „Проф. д-р Киркович“ извикаха полиция. Униформените посетили адреса на стрелеца, но той успя да се барикадира и повече от 3 часа държа полицаите на нокти. В крайна сметка се предаде, след като бе убеден от специалисти психолози.

От криминалното досие на Станко се разбра, че той е имал и предишни сблъсъци с Темида. В случая с Пучини в Италия е замесен и най-добрият му приятел Господин Павлов и старозагорката Емилия. 65-годишната жена била болногледачка на 85-годишния италианец, но успяла да го омае да се влюби в нея. Междувременно макар на почтителна възраст старозагорката въртяла любов и с 29-годишния Господин.

Двамата със Станко навивали Емилия да приспи завинаги италианеца, за да сложат ръка на богатствата му. Планът им обаче станал достояние на криминална полиция в Стара Загора и на 10 октомври 2017 г. Станко бил задържан в една от заложните къщи в града. При последния случай се оказа, че имал отдавна невърнат дълг и не за първи път служителите на колекторска фирма са го търсили на адреса му.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.