Спецакция на МВР заклещи Шумен: минава се през КПП-та

0

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на Шуменска област, съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов.

В нея участват служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, сили на жандармерията и на други контролни органи. Проверяват се частни адреси, търговски обекти, както и други места, за които има информация, че се извършват нарушения или престъпни деяния. Провежда се и профилактика на криминално проявени лица.

„В рисковите зони сме изградили контролно-пропускателни пунктове, където се проверяват водачи с цел противодействие на различен по вид престъпления и недопускане на управление на моторни превозни средства под въздействието на алкохол и наркотични вещества. Следим и за неправоспособни водачи“, отбеляза Гендов.

Целта на операцията е гарантиране на обществения ред, сигурността и спокойствието на гражданите, в това число и в контекста на предстоящите избори. „Нашата основна задача е да гарантираме честен и справедлив вот. Направили сме анализ, извели сме критични секции, за които имаме информация, че на различни избори има и различен вот.

Изпълняваме всички спуснати задачи и проверяваме всеки един сигнал. Засега не сме получавали сигнали за купуване и продаване на гласове“, уточни Гендов. Той допълни, че специализирана полицейска операция ще продължи 24 часа.

Служители на полицейското управление в Нови пазар са намерили и иззели незаконно притежавана пушка. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.