След ремонт за 1,4 млн.: Необезопасена шахта глътна 5-годишно дете в Горна Оряховица

0

5-годишният Вилислав Вачков падна в небезопасена шахта в парк в Горна Оряховица. За случаят сигнализира неговата майка Лилия Дафинова. За щастие, в злополучния момент съоръжението не е било пълно с вода, защото в противен случай инцидентът вероятно е щял да има фатален край, смята майката. Тя сподели, че малчуганът се разминавал с ожулвания и уплаха.

В неделя Лилия завела сина си да се разходи в парк „Градска градина“. Момченцето наблюдавало по-големите деца, които играят футбол на игрищата. Топката обаче изляза от терена и Вилислав тръгнал да я гони, съобщи „Борба“.

„Аз бях седнала на пейката и видях как той тича обратно с топката. Изведнъж обаче пропадна в шахта. Изживях неописуем стрес. Всичко това се случва на два метра от мен. Няколко момчета от кв. „Калтинец“ помогнаха да извадим сина ми“, разказа тя.

По думите й, шахтата била около 2 метра дълбока, а на дъното стърчала тръба. Убедена е, че Вилислав извадил голям късмет, че металът не го е пробол и е останал заклещен, без да се сдобие с фрактури.

Веднага се обадила на телефон 112 и на мястото дошли полицаи, които огледали района и установили, че в целия парк шахтите са отворени, разказа тя. Същата вечер жената получила обаждане от служител на община Горна Оряховица, който уверил, че още на другия ден ще бъде предприето необходимото за обезопасяване на отводнителните съоръжения. Това обещание обаче изобщо не успокоило майката. Според нея от местната администрация трябва да бъдат по-бдителни и отговорни в поддържането на обектите за обществено ползване, особено парковете за малчугани.

„Заведох детето ми лекар, за да му направи обстоен преглед. Вилислав е с множество ужилвания. Притеснявам се от уплахата да не почне да заеква“, сподели Лилия.

Жената допълни, че обмисля да предприеме действия срещу общината.

Инцидентът се случва само година след като парк „Градска градина“ бе тържеството открит. Той бе реновиран за 1, 4 млн. лв., отпуснати по ОП „Региони в растеж“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.