След преследване арестуваха „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“! Гражданин помогна…

0

При спецоперация в София арестуваха трима рецидивисти с прякорите „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“. Те са от активния престъпен контингент . За задържането им е помогнал обикновен гражданин.

На 5 декември на територията на ж.к. „Лагера“ автопатрул на Шесто РУ забелязал трима мъже да влизат в пререкания с гражданин и да бягат. Полицаите действали незабавно и след кратко преследване групата била задържана – двама от униформените, а третият – от гражданина.

При залавянето мъжете направили опит да изхвърлят част от носените вещи. При последвалата проверка било установено, че те са от активния криминален контингент „домови кражби“ и са известни в ъндърграунд средите с прякорите „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“. Имат множество криминални регистрации и са осъждани за кражби.

Малко по-рано, придружаван от майка си, мъжът видял тримата рецидивисти, натоварени с раници и чанти, да излизат от жилищна кооперация. Направило му впечатление, че са непознати за района и ги попитал какво търсят. Вместо отговор, те избутали жената и побягнали. При обиските от тях са иззети накити, парични суми в различни валути и инструменти за преодоляване на заключващи механизми.

В рамките на разследването са претърсени няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети, подпомагащи престъпната им дейност. Не е установено от къде са отнети чат от намерените накити.

Задържаните са привлечени като обвиняеми. Наложени са им мерки задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.