След масовия бой: Жандармерия пази двете ромски фамилии, враждата е от години

0

Сили на Жандармерията са изпратени в селата Тъжа и Манолово. Оттам са двете фамилии, които днес се сбиха в Казанлък. В схватката участваха над 30 души, а арестуваните са 11.

При боя пострадаха 18 човека. Сред тях четирима са с опасност за живота, с тежки черепно-мозъчни травми. Един почина от наранявания, нанесени с ножове, брадви и сопи.

Загиналият е баща на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за друг побой. Това каза кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата пред БТВ.

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота. Случаят е от Казанлък и в него участват две ромски фамилии. По обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък. По улиците започват да вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва страшната разправия.

Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии.

Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен. Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление.

Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви – се стига до масовия бой и трагедията.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.