След арест за дрога: Прокуратурата плаща 15 000 лева на задържан хотелиер

0

Хотелиерът, който бе задържан заради половин килограм амфетамини, осъди Прокуратурата. Държавното обвинение ще трябва да му плати обезщетение за нанесени неимуществени вреди в размер на 15 000 лева.

Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали, който се произнесе повече след две години след акцията, която се проведе в централната част на града. След обжалване от страна на държавното обвинение, решението бе потвърдено и от Апелативния съд в Пловдив.

Припомняме, че срещу 54-годишния мъж бяха повдигнати обвинения за притежание на наркотици с цел разпространение, пише Родопи войс.

Първоначално той бе задържан за 72 часа. По-късно съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест“, част от която той изтърпя в хотелски комплекс. Три месеца по-късно магистратите я промениха с гаранция в размер на 4000 лева.

Година след задържането му, прокуратурата спира наказателното производство срещу него поради недоказаност на обвинението.

Тревожност, нарушен сън, сърцебиене, повишено артериално налягане, раздразнителност, психически и нервни кризи, затруднено общуване с околните поради появили се „слухове, че е наркотрафикант и перач на пари“…

Всички тези мотиви бяха изтъкнати в иска за обезщетение за нанесени вреди от страна на бизнесмена. Той поиска Прокуратурата на Република България да му заплати 50 000 лева за нанесените травми.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.