Синът на загиналия пилот Валентин Терзиев осъди „Граф Игнатиево”

0

Пловдивският окръжен съд се произнесе в полза на 14-годишния Александър Терзиев, син на загиналия пилот подп. Валентин Терзиев, като му присъжда 34 379 лв., заработени в авиобаза „Граф Игнатиево”.

Това са пари от положения извънреден труд на баща му, за който момчето предяви преди 2 години иск. Молбата беше базирана на изчислението, че от 2010 г. до смъртта на летеца във военно учение край Шабла Терзиев е работил 3494 часа над нормалната продължителност на служебното му време, за което не е компенсиран с почивка. Затова Александър потърси обезщетение от 109 900 лв.

Ръководството на авиобаза Граф Игнатиево не отрича, че е положен извънреден труд, но оспорва размера на иска. В хода на делото са направени нови изчисления каква трябва да е компенсацията и тя е определена в размер на 34 379 лв. За разликата до претендираната сума искът е отхвърлен. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Вдовицата на подп. Валентин Терзиев и майка на сина им Димитрина Попова винаги е твърдяла, че не се интересува от тези пари, за нея е важно само наказателното производство за трагичната гибел на съпруга й. На този етап наказани за инцидента няма. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.