Синът на пловдивчанин, обвинен за смъртта на жена си, не иска кръвнина

0

Делото срещу Ангел Захариев ще протече по съкратена процедура при закрити врати

15-годишният син на пловдивчанина Ангел Захариев, обвинен в причиняването на смърт по непредпазливост след умишлено нанесена лека телесна повреда на съпругата си Нина, отказа да иска обезщетение от него. Тийнейджърът присъства на распоредителното заседание по делото на баща си, където стана ясно, че адвокатът на пострадалите Екатерина Бъндева е предявила от негово име граждански иск за 200 000 лв. 

„Знам за това. Не е моя воля. Не искам да предявявам“, отсече младежът пред съдия Михаела Добрева. Прокурорът Борис Мендев поиска документът да не бъде приет, тъй като предявяването му е недопустимо.

Според обвинението побоят над Нина Захариева е нанесен на 7 февруари. Жената беше настанена в пловдивска болница, а 3 дни по-късно издъхна. По време на заседанието за определяне на мярка за неотклонение на съпргът ѝ стана ясно, че Захариева е била зависима от наркотици и алкохол и постоянно вдигала скандали. Лекари я предупредили, че ако не спре да пие, не я чака добър край. А на 7 февруари падала и става много пъти. 

След като беше задържан, 2 инстанции дадоха на 41-годишния мъж постоянен арест. През август обаче той е бил пуснат на свобода срещу 2000 лв. гаранция, а днес Окръжният съд отново промени мярката му за неотклонение в най-леката – подписка. 

Делото срещу Ангел Захариев ще се гледа при закрити врати по искане на адвокатката му Росица Драгинова. Според нея в хода на производството може да бъдат изкарани факти от личния живот на семейството. Защитата поиска и съкратено производство без разпит на всички свидетели. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.