Синът на Асан Кучкаря пребил шофьор на градски автобус в Пловдив

0

Енвер Асан Мехмед се изправи пред Районен съд – Пловдив като обвиняем по дело за причиняване на лека телесна повреда, предава Plovdiv24.bg. 31-годишният мъж е син на известния тартор в „Столипиново“ Асан Мехмед, познат още с прозвището Кучкаря.

Ейвар, който в момента работи като социален асистент по проект за социални услуги, е обвинен в това, че по хулигански подбуди е предизвикал „травматичен артрит на лявото слепоочно-долно челюстна става и частично счупване на короната на шести долен ляв зъб“ на 48-годишния шофьор от градския транспорт в Пловдив Бисер Асенов.

Инцидентът е от 28.10.2020 година и е станал на крайна спирка на ул. „Калина“ в „Столипиново“. Пострадалият бил спрял за престой върху остров, изграден на ул. “Калина“ в близост до ул. “Крайречна“. Той бил сам в автобуса, тъй като изчаквал кондуктора, който слязъл на предпоследна спирка.

Рейсът бил със запален двигател и със затворени врати. Подсъдимият Ейвар говорил по телефона в близост до автобуса и след като приключил разговора си, почукал на предната врата. Шофьорът му отворил вратата, защото го помислил за пътник.

Когато обаче подсъдимият влязъл, се развикал на шофьора защо спира на посоченото място. Докато пострадалият се извинявал, Ейвар Асан Мехмед започнал да му нанася удари с юмруци в областта на лицето, след което го хванал с ръце и издърпал по стълбите от автобуса. Бутнал Бисер Асенов на земята и започнал да му нанася удари с ръце и крака по лицето.

Веднага щом подсъдимият спрял с непредизвиканата физическа агресия, шофьорът се изправил и влязъл в автобуса като затворил предната врата.

След това се обадил на тел.112, тъй като на място пристигнал и бащата на подсъдимия – Ахмед Асан, който също се държал агресивно и заплашително.

Насроченото за днес разпоредително заседание обаче бе провалено поради учудващо нелепа грешка на прокурора.

Оказа се, че в обвинителния акт, както и в цялото досъдебно производство, е сбъркана датата на престъплението – вместо 28.10.2020 година навсякъде е записано 28.10.2022 г.

Поради тази причина съдията логично върна делото в досъдебна фаза за коригиране на съществените нарушения.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.