СИГНАЛ: Областният управител на Бургас Пламен Янев убива времето с партийна агитация, вместо да вземе да работи

0

Некомпетентният областен управител на Бургас Пламен Янев продължава да не работи, зает да убива времето си с партийна агитация. На бургазлии им втръсна от калинките на лидера на СЕК Константин Бачийски, каквато е и губернаторът Янев, гласи нов сигнал до Narod.bg за патилата на одиозния управленец.

Постната биография на Пламен Янев е допълнително доказателство за професионалната му непригодност да изпълнява длъжността областен управител. Некомпетентността му застрашава редица важни проекти, като най-неотложният от тях е реконструкцията на язовир „Ясна поляна”, където областта ще загуби над 23 млн. лв. държавно финансиране като неусвоено и ще постави отново крайморските общини пред риск от санитарна катастрофа през следващата година, за което Narod.bg пръв съобщи.

Сумата бе отпусната в края на мандата на предходния областен управител проф. Мария Нейкова с идеята да се осъществи спешен ремонт на язовира до края на календарната година. От средата на юли обаче, откакто на поста бе назначен Пламен Янев, реконструкцията на филтърното и помпено стъпало на пречиствателната станция към язовира се забавя фатално по неясни причини, а отпуснатите от правителството над 23 млн. лв. за целта ще трябва да бъдат върнати обратно в бюджета заради изтичащата финансова година.

Така ще се обезсмислят усилията на бившия областен управител проф. Мария Нейкова и кметовете на общините от Южното Черноморие, които бяха хвърлени през тази година, за да предотвратят щети с колосални размери за туризма и населението, съизмерими с бедствено положение.

Забавянето в работата на областния управител доведе и до окончателното пропадане на пешеходната крайбрежна алея на кв. „Сарафово”.

Янев очевидно не е успял да навакса образователно-професионалните си дефицити, докато беше за кратко заместник на проф. Мария Нейкова. Кратката му биография, качена на сайта на областната управа, е повече от лаконична. Учил е много, но не посочва изчерпателно къде.

За сметка на това последвалата му професионална кариера е за нивото на среднист. Макар и да е написал, че е работил в международни и български компании от финансовия сектор, от негово интервю през 2013 г. разбираме, че няколко години е работел като служител в банка и се занимавал със застраховки.

Но да работиш на гише в клон в малко населено място на международна банка или застрахователна компания не те прави отявлен експерт в икономическата и финансовата област, за какъвто иска да се изкара самият Янев. Още по-малко пък те прави годен да управляваш важна за българската икономика област като Бургас.

Местни хора, които познават Пламен Янев, го определят като нравствено добродушен човек с относително добри компютърни умения и базови познания по счетоводство, което би било достатъчно за някой изпълнителски пост в администрация, но не и за пост на управник. Същите са и впечатленията им и за брат му Добромир Янев, който преди година за кратко беше управител на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, но впоследствие скоростно отстранен от поста след скандален случай на предоставяне на конфиденциална информация на турска банка.

Константин Бачийски

Както Пламен Янев, така и брат му Добромир са познати през последните 2-3 години като активисти на ПП „Средна европейска класа“, както и като едни от най-скандалните кадрови провали на нейния председател и техен покровител – Константин Бачийски. Назначаването на такива партийни калинки на важни и отговорни постове, освен щети за хората от Бургас и областта, започват сериозно да вредят и на обществения образ на самия Бачийски.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.