Сигнал: Ченгета ограбиха Благой Чакъра, близък приятел на Иво Карамански

0

Бившият затворник от Видин Благой Чакъров – Чакъра, личен приятел на Кръстника на българската мафия Иво Карамански, се оплака, че ченгета са го ограбили. Видинските полицаи му откраднали 15 000 лева, 7 000 евро и 150 грама злато при обиск на къща на жена му Елизабет, твърди крими фигурата. Чакъра разказва, че в протокола за обиска, служителите на МВР написали, че не са намерили нищо.

В момента известният видински бандит си търси правата чрез съдебно дело. По думите му ченгетата получили информация, че разполага със солидна сума пари. Сюжетът се разиграл, когато спрели джипа му, в който се возила и 32-годишната му съпруга Елизабет и негов приятел с прякор Иво Каратиста, и подхвърлили 350 грама амфетамини.

След това нахлуват през нощта на обиск в къща на жена му, където живее 83-годишна баба. Оказва се, че обискът е незаконен, защото полицаите нямат разрешително от съдия, което те получават едва на следващия ден. Също така нахлуването в къщата става в часово време, в което криминалистите по закон нямат право да щурмуват частен имот.

Чакъра твърди, че органите на реда прибрали 15 000 лева, 7000 евро и 150 грама злато, като в протокола на обиска пишело, че не са открили нищо.

Прокуратурата прекратява разследването, като твърди, че няма данни за отнети ценности, но Благой Чакъров и адвоката му са категорични, че ще се борят да докажат истината докрай.

Ето официалната информация на полицията за акцията:

При специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици са задържани трима души, единият от които е 46-годишен от София, осъждан за убийство.

Акцията е проведена на 3 юли, в нея е участвал и сектор “Кобри” при СДВР. Униформените проследили “мерцедес”, който спират в района на “Петрохан”. В колата освен шофьора били мъж на 37 години и жена на 32.

При претърсване в колата е открит плик с 305 грама бяло прахообразно вещество, дало характерната реакция за амфетамин при извършения полеви тест. Тримата са задържани с полицейска заповед до 24 часа. Материалите са докладвани на прокуратурата и работата по случая продължава.

Чакъра излежаваше дългогодишна присъда за убийство. Смяташе се за приближен до легендарния Земунски клан, но впоследствие разваля отношенията си с хората от сръбската групировка.

Последно Чакъров лежеше в затвора в „Кремиковци“. Там той се ползваше с най-големи привилегии. Работеше на служебния паркинг на администрацията, като отговаряше за пропусквателния режим на паркинга и вдигаше бариерата на КПП-то на затворническото общежитие.

Кой е Чакъра

Благой Чакъров се спряга като един от наркобосовете, който контролира трафика на хероин от Турция за Западна Европа. От затвора във Враца, където бе „кмет“ на лишените от свобода, Чакъра за първи път разказа къде е водил преговори за трафик на хероин и за връзките си с легендарния Земунски клан.

Звездата на Благой Чакъров изгрява още в гимназията. Майка му е родом от видинското село Раброво, а баща му от Кърджали. Чакъра е роден в Кърджали, завършва спортното училище в града с профил кану каяк. Младата надежда в спорта се запознава с Иво Карамански. Соченият за Кръстник на българската мафия върти ресторант срещу блока, в който живее Чакъра.

Самият Карамански също е каякар. Чакъра се сприятелява със сина на Мишо Царя Манол по прякор Монката. След раздялата между майка му и баща му, започва видинския период от живота на Чакъра.

15 август 1999 г. В квартал Аспарухово във Варна е отседнал норвежецът Ааре Солнхейм. 22-годишният по това време Благой Чакъров е в града заедно със своя познат Константин Друмев. Двамата завързали разговор с норвежеца и му предложили като проститутка Димитринка Кънева. Тя сипва в питието му „Паркизан“ и когато норвежеца заспива тримата му вземат пари диаманти и дрехи на обща стойност 18 хил. лв.

26 януари 2001 г. При проверка на автомобила на Благой Чакъров са открити 76 фалшиви банкноти по 20 лв. В обвинителния акт четири години по-късно е записано, че Чакъра е искал от свои хора да ги пласират по магазините във Видин. От този момент Чакъра започва да завладява териториите на местните бандити.

Опитва се да влезе в бизнеса с трафик на наркотици и контрабандата на цигари. Тъй като родното село на майка му е на границата, той има контакти със сърби. Животът го среща и с представители на легендарния Земунски клан. Сръбските бандити от лъскавия квартал Земун станаха световно известни, след като организираха покушението срещу сръбският премиер Зоран Джинджич през 2003 г.

Интересите на Земунския клан в подземния свят се разпростират в почти всички сфери. Държат и канала за трафик на хероин през българо-сръбската граница.

Чакъра разказва, че през октомври 2012 г. в Аликанте в съседен на бившата му съпруга имот е арестувана жената на Лука Бойович – Барбара, неговият брат Никола и още 20 души от Земунския клан. Няколко месеца по-късно Никола е разстрелян в Белград. Лука Бойович в момента се счита за глава на Земунския клан.

След покушението на плевенския съдия започва специализирана операция по задържането на групата около Благой Чакъров – Чакъра. Финалът на престъпната кариера идва когато е разстрелян шофьор на една от най-големите петролни фирми. Чакъра вече 10 г. твърди, че е осъден несправедливо и обвинява местни прокурори и полицаи че са го нагласили.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.