Шок в Бяла! Две жени паднаха от тротинетка, берат душа в болница

0

Пореден инцидент с електрическа тротинетка. Две млади жени са с опасност за живота след падане от електрическа тротинетка в град Бяла, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Около 22,30 ч. на 29 юли 27-годишна водачка на индивидуално електрическо превозно средство губи контрол над него и заедно с 36-годишната ѝ пътничка падат на пътното платно, при което и двете си удрят главите.

Пострадалите жени са транспортирани до болница „Св. Анна“ – Варна, където са установени травми, които създават опасност за живота им, настанени са за лечение в болницата.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че напоследък зачестяват инцидентите с  индивидуални електрически превозни средства.

По-рано този месец 36-годишен мъж бе с опасност за живота след падане от тротинетка в Сливен. Преди това подобен инцидент претърпя момиче във Варна на кръстовище в града. Предходният месец пък 5-годишно дете падна при бързо спускане с тротинетка в Морската градина в Бургас. Изследванията показаха кръвоизлив в мозъка и се наложи да бъде направена животоспасяваща операция от екип нервохирурзи.

Специалисти предупреждават да се използват предпазни каски.

Заради зачестилите инциденти столичните общински съветници приеха нови правила за движение на тротинетките. Забранено е движението им в паркове, градини, площади, тротоари и по пешеходни зони. Поискаха и софтуерно да се ограничи скоростта до 5 km/h в зоните, в които е забранено движението им, а във всички останали – до 25 km/h. Забрана има и за управление след употреба на алкохол или наркотични вещества. Предвидените санкции варират от 50 до 1000 лв.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.