Шок: Пуснаха AI голи снимки на миската Камелия Ангелова

0

Популярно лице стана жертва на злонамерена атака в социалните мрежи. 27-годишната Камелия Ангелова, която е Мис „Топ лице на Русе“ за 2021 година, била шокирана когато разбрала, че нейни снимки, на които е без дрехи, се разпространяват в затворена група на Telegram.

„На 8 януари непознато лице се свърза с мен в социалните мрежи и ми каза, че има мои голи снимки, които се разпространяват в интернет. Отрекох това да съм аз. Видях групата, там има порнографски материали.

Подозирам, че е използван изкуствен интелект (AI). Подадох сигнал в полицията. От там казаха, че следят сериозно подобни случаи. Пуснах жалба и в Русенската районна прокуратура“, разказа потърпевшата в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв. И посъветва младите момичета да не приемат всякакви покани за приятелство в социалните мрежи, да внимават какво качват и профилът им да не е публичен.

Според експерта по киберсигурност Спас Иванов трудно ще се стигне до човека, който е пуснал снимките в интернет.

„Прокуратурата трябва да установи дали снимковият материал е истински или фалшифициран. Това е един дълъг процес. Подобни случаи ще зачестяват. Често се правят и порнографски фалшиви клипове“, уточни той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.