Шофьор на линейка, опитал да спаси дете, бере душа след зверски побой от роми

0

43-годишен шофьор на линейка е приет с опасност за живота в УМБАЛ Бургас, след като е бил зверски пребит от роднини на пострадало дете в катастрофа, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал около 18,20 ч. на 15 април, на пътя между руенските села Руен и Ябълчево.

„Опел Зафира“, шофиран от 18-годишен младеж от село Дъскотна с едва 5 дни стаж зад волана, ударил каруца с кон, в която били 18-годишен младеж и момченце на 8 г. Причина за сблъсъка е неспазване на дистанция от страна на автомобила, уточняват от полицията.

Детето, което е от Руен,  получило повърхностни рани по главата, прегледано е и освободено за домашно лечение. При медицинския преглед обаче 32-годишната майка на пострадалото дете започнала да крещи и да се държи агресивно.

Към нея се присъединили роднини във видимо нетрезво състояние. Те започнали да обиждат шофьора на линейката, искали да се саморазправят с него, като успели да му нанесат удари с юмруци по лицето и цялото тяло.

Водачът на линейката, който също е от село Руен, бил обграден от агресивните роднини. За да ги усмирят пристигналите двама полицаи произвели няколко изстрела в безопасна посока.

След допълнително оказано съдействие са задържани шестима мъже, съпричастни към извършения побой. Те са възраст от 26 до 43 години, всички от Руен. Пострадалият водач на линейката е транспортиран в УМБАЛ – Бургас и настанен в отделение „Неврохирургия“ с комоцио, с опасност за живота, уточни говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.