СХЕМИ в болницата: „Майчин дом“ на нож – медиците искат оставки

0

Пред Министерство на здравеопазването медици от „Майчин дом“ излизат на протест. Причината за недоволството им е свързано с липсата на кадри, както и условията на труд в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Медиците се оплакват от отношението на ръководството към работещите в клиниката. По думите  им заплахите за уволнение са непрекъснати. Ще настояват здравният министър Асен Меджидиев да отстрани директора на „Майчин дом” проф. д-р Иван Костов.

Протестът се организира от синдикат „Защита”.

Срещу старшата акушерка на анестезиологичния блок също има недоволство от страна на работещите в болницата. „Нямаше и три месеца стаж, не различаваше милиграм и милилитър какво значи, беше назначена за главна акушерка на цялата болница. Нямаше мотив за това”, заяви една от протестиращите.

Недоволството продължава и от новия началник на клиниката по анестезиология, който нямал опит с акушерството. „Идва от военна болница, няма опит в акушерството”, каза протестиращ.

Ръководството обвинява за напрежението бившия началник на клиниката д-р Елена Георгиева. От болницата, посочват, че нейната претенция да бъде началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение е неоснователна и законово недопустима. Тя не покрива задължителното изискване за заемането на такъв пост – да е хабилитирано лице, добавя ръководството.

В момента тече конкурс за заемане на длъжността. Към д-р Елена Георгиева са били отправени четири покани да продължи работа, но тя е отказала.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.