Шефът на ТЕЦ „Бобов дол“: Ако работим, ще има ток

0

При спиране или при ограничаване мощностите на ТЕЦ-овете може зимата, когато няма да произвеждат фотоволтаиците, да се стигне до енергийна криза. Това прогнозира изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ инж. Любомир Спасов. След сключване на споразумението по Плана за справедлив преход, което предвижда централата да работи до 2038 г. ,сега дружеството работи по-спокойно, отбеляза той.

Може ли да се очаква енергийна криза зимата, когато фотоволтаиците ще произвеждат в много ограничени обеми електроенергия? Според изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“ – категорично.

„Ако работим, енергийна криза няма да има. Криза може да се случи, ако спрем да работим. За момента нямаме индикация, че някой се опитва по административен начин да ни накара да не работим, така че за момента нямам притеснения, че в идващата зима може да се случат някакви сериозни катаклизми“.

ТЕЦ-ът не е включен в микса, не получава никакви субсидии отникъде.

„Това споразумение на нас – енергетиците от Кюстендилска област – ни даде възможност малко по-спокойно да дишаме. В момента има пазар. Цените са стабилни. От доста време се държат над 120 и 130 евро на мегавата. Работим с два блока. Искаме да не ни пречат, ние сами ще се справим с всичко“, завърши инж. Спасов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.