Шефът на СДВР: Любомир Янев е контактувал с Нотариуса служебно, не го проверяваме

0

Няма назначена проверка, не виждам и основание за това. Това каза пред журналисти директорът на Столичната дирекция вътрешните работи (СДВР) главен комисар Любомир Николов в отговор на въпрос за Любомир Янев по повод медийни публикации за контакт с простреляния Мартин Божанов-Нотариуса, съобщава БТА.

По думите на Николов Янев е заместник-началник на отдел „Криминална полиция“ в Столична дирекция. Той беше възстановен от съда след кратко прекъсване на кариерата си в МВР, каза директорът на СДВР. И обясни, че с данни, с които разполага, става ясно, че контактът на Янев с Божанов е бил „напълно служебен“ и „не предполага абсолютно никакво назначаване на проверка“.

На допълнително питане какъв точно е бил този контакт, Любомир Николов посочи: Както казах – служебен контакт, който е описан подробно в документи с гриф за поверителност и не мога да разпространявам такива данни.

По-рано днес директорът на СДВР присъства на отбелязването на Тодоров ден на площад „Биримирци“ в столични кв. „Бенковски“. На празника имаше демонстрация на групата „Конна полиция“ към СДВР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.