Шеф в „Ботев“ (Пловдив) ръководил групата за изнудвания с участието на двама полицаи

0

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Пловдив спрямо четиримата мъже, задържани за участие във въоръжена организирана престъпна група за изнудвания и принуда, съобщиха от пресцентъра на съда.

Ръководител на групата е бил заместник търговският директор на футболен клуб „Ботев“, а другите участници са полицаите Галин Колев и Мартин Ламбрев, както и шефът на охраната на отбора Милен Стоянов.

Спрямо Въльо Петков са повдигнати четири обвинения за престъпления, извършени в периода от септември до ноември 2023 г. на територията на Пловдив и Димитровград. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба и конфискация на една втора от имуществото.

Спрямо Милен Стоянов и Галин Колев са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, изнудванe и принуда.

Спрямо четвъртия обвиняем Мартин Ламбрев са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за изнудване.

Апелативните съдии прецениха, че от събраните до момента доказателства по делото, от разпитите на 12 от свидетелите пред съдия, от иззетите материали по делото, правилно Окръжен съд – Пловдив е направил обосновано предположение за съпричастност на всеки от четиримата обвиняеми към престъпленията, за които са им повдигнати обвинения.

Съдът прие, че при мярка, различна от „задържане под стража“ за всеки от обвиняемите, съществува реална опасност от извършване на престъпление, като се опитат да повлияят на свидетелите по делото, но няма опасност от укриване.

Определението на магистратите е окончателно.

Четиримата мъже са обвинени за това, че са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 хил. лева. Те са принудили със сила и заплаха и лице от фенската маса на „Ботев“ – Пловдив да не изразява свободно мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.