Сензация! Сарафов се кълне във вярност пред Гешев, после му заби нож в гърба (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

0

Сензация! Сарафов се кълне във вярност пред Гешев, после му заби нож в гърба (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Сензационен запис излезе в публичното пространство със заглавие „Част от разработка на ДАНС“. Гласовете в аудиофайла приличат на тези на главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов. Записът бе разпространен от сайта ПИК, който го получил на електронната си поща.

В разговора Сарафов се кълне във вечна вярност на Иван Гешев, с когото малко по-късно влиза в остър конфликт и буквално му забива нож в гърба. Предполага се, че става дума за телефонен разговор между главния прокурор и колегата му от последните дни. Разговорът може да се е състоял в неделя, непосредствено след връщането на Гешев от Америка.

Аудиофайлът започва с обяснение на Сарафов, че отиват с жена му да купуват играчки за подаръци за децата, тъй като едно от тях има рожден ден.

„Искам да ти кажа само да знаеш, че не се прощаваме. Играта продължава. Прегрупираме се – кой на каква позиция е, но приятелството си е приятелство. Ние оставаме да бъдем и приятели. И това, което си говорихме с тебе, ако си спомняш на морето на семинара на „Ханс Зайдел“ в Поморие, остава в сила. Аз разчитам на теб и ти бъди убеден, че разчиташ на мен“, казва гласът, който изключително много прилича на гласа на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

„Благодаря ти. Само че нали знаеш, че те похарчиха и тебе“, репликира другият глас, който прилича на гласа на главния прокурор Иван Гешев.

„Еми сигурно, ама какво да се прави“, отговаря Борислав Сарафов.

„И мене. И така. Да сме живи и здрави. Важното е да си гледаме децата“, констатира събеседникът, за когото се предполага, че е Иван Гешев.

„Затова ти казвам, каквото и да стане, където и да е, приятелството, моето към теб, е налично“, казва още мъжът, който най-вероятно е Борислав Сарафов.

Crime.bg припомня, че вчера прокурор №1 Иван Гешев разкри опит за преврат срещу него, в който участва Борислав Сарафов. По-късно Сарафов излезе с изявление, че се страхувал за живота си и поиска да му бъде назначена охрана.

Ето и стенограма на целия разговор:

Б.С.: Аз пътувам с момента, с жена ми, пътуваме да купуваме играчки на децата, че имаме рожден ден. Ще се видим утре. Задължително.

И.Г.: 9 и половина….

Б.С.: Искам да ти кажа само да знаеш, че не се прощаваме. Играта продължава. Прегрупираме се – кой на каква позиция е, но приятелството си е приятелство. Ние оставаме да бъдем и приятели. И това, което си говорихме с тебе, ако си спомняш на морето на семинара на „Ханз Зайдел“ в Поморие, това остава в сила. Аз разчитам на теб и ти бъди убеден, че разчиташ на мен

И.Г.: Благодаря ти. Само че нали съзнаваш, че те похарчиха и тебе?

Б.С.: Еми сигурно, ама какво да се прави?!

И.Г.: И мене. И така. Да сме живи и здрави. Важното е да си гледаме децата.

Б.С.: Еми аз затова ти казвам, каквото и да стане, където и да е, приятелството, моето към теб е налично. Да знаеш, какво точно и да става, убеден съм в това.

И.Г.: И моето така, повярвай ми!

Б.С.: Нема да мога да дойда, с жена ми пътуваме сега.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.