Секретарката Иванка издуха на комар парите за дърва на цялото село Габър

0

Драма, като в криминален сериал, разтърси китното странджанско село Габър. 32-годишната секретарка на кметицата – Иванка Стойчева Николова, играла хазарт и профукала парите на селото за дърва за идната люта зима.

Секретарката на кметския наместник е арестувана, защото излъгала полицията, че парите за дърва изгорели в катастрофа.

Жената, която е от близкото село Зидарово, заявила, че след претърпян пътен инцидент в участъка между селата, Извор и Зидарово на 3 юли преди обед, се самозапалил ползваният от нея лек автомобил “Опел Корса”.

Именно така изгорели множество служебни документи на кметство на село Габър, както и парична сума, събрана от жители на селото и предназначена за закупуване на дърва за огрев, твърдяла Иванка. Тя има дъщеря, в момента живее на семейни начала с млад мъж, който много я обичал.

Полицаите не се вързали на приказките за изгорелите в пожара пари, още повече че при огледа не били забелязани изгорели банкноти (по принцип банкнотите имат знаци, които са неуязвими от пламъци) и започнали да разследват обстойно деянията на Иванка Николова.

При проведените множество процесуално-следствени действия / огледи, претърсване и изземване, разпити на свидетели и др./ е констатирано, че 32-годишната жена присвоила сумата от 13 000 лева- за дървата на селото. Но злоупотребите не свършвали до тук.

Установено е още, че за периода от декември 2022 г. до юли 2023 г. жената присвоила сумата от общо 4699.95 лева – дарения от жителите на селото за ремонт на местната църква, съхранявани в метална каса в сградата на кметството, както и че чрез копиране на данни от чужд платежен инструмент (дебитна карта), собственост на кметския наместник на село Габър за периода от януари 2023 г. до юли 2023 г. системно осъществявала онлайн залагания в интернет сайт за хазарт, с което нанесла имотна вреда в размер на 1000 лева.

„Имах и пълно доверие. Тя злоупотреби с него. Дори през януари месец и бях възложила да направи страница за село Габър, все пак идват избори. Тя съсипа всичко. Не мога да се успокоя, потресена съм от случилото се. Това е предателство, в шок съм“, каза кметицата на село Габър Виолета Арабаджиева.

Справка във Фейсбук показва, че секретарката Иванка е направила такава страница, с 32 приятели до момента и без нито една публикация за селото.

32-годишната Иванка е разпитана в качеството на обвиняема, като направила пълни самопризнания. Намерени и иззети са част от паричните суми – предмет на престъпленията. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.