Сеир! Арестуваха ромски пастор в Перник за купуване на гласове

0

По-малко от 24 часа преди вота екип на bTV ексклузивно засне ареста на местния пастор в една от ромските махали в Перник. По информация от полицията са открити са списъци с имена и лични данни, а в дома на проповедника – голяма сума пари.

По сигнал екипът ни влиза в ромския квартал “Рудничар” заедно с МВР. Полицаите претърсиха няколко адреса.

“Мога да кажа, че са претърсени шест адреса. Всички те са по конкретни сигнали”, каза заместник-директорът на ОДМВР-Перник комисар Иван Николов.

На прицел се оказаха евангелската църква и бакалията в махалата. В дома на пастора по данни на полицията е открита сума пари. Тепърва ще се установява дали списъците и парите имат отношение към потенциална търговия с гласове.

“За списъците – те са с трите имена и ЕГН, други списъци са с малки имена. С прякори – срещу тях отразена сума”, каза Иван Николов.

Това е Петър Благоев – самоопределя се като пастор в ромската общност.

Мъжът отрече да събира данни на избиратели:

Лични данни събирате ли на хората?

– Не, нямам.

Познат ли е пасторът на полицията?

“Да, познат е. За него имаше данни, че той се възползва от положението, което има като пастор и контакт с лицата, и с авторитет”, каза Иван Николов.

Пастор Петър отрече и да върти търговия с гласове.

“То богатите хора се изкушават повече от бедните, защото на бедния вече му омръзна да го лъжат. Вече не се изкушава с 50 лева, но по-богатият се изкушава да ги вземе”, каза пасторът. След два часа обиски – мъжът беше арестуван.

Проповедникът беше задържан за 24 часа, а прокуратурата започна разследване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.