Сърцата се късат! Стамболийски изпраща убития Митко (СНИМКИ)

0

„Митееееее, бабо! Къде отиваш, чедооо!“. Така нареждаше над белия ковчег на 24-годишния си внук Димитър Малинов неговата баба. Много плач и скръб има в ритуалната зала на траурния парк в Стамболийски, където изпращат в последния му път младежа, който беше жестоко убит.

„Този звяр трябва да си намери мястото!“, отсече Стоянка Ленгерова, роднина на момчето.

Жени с проходилки и много младежи с цветя мълчаливо стоят пред ковчега. До него са поставени снимки на Малинов.

„Отиде си хубавото ни момче“, плаче и 74-годишнатна Петра Джегурова, която е сестра на бабата на Митко.

„Ще се борим за него, няма да оставим нещата така“, отсече дъщеря й.

Непрекъснато прииждат хора от Стамболийски и Цалапица да се сбогуват с Митко. Погребението му става на 16-ия ден, откакто беше жестоко убит. Снощи тялото е било освободено от Съдебна медицина.

Майката Атанаска Бакалова не е на себе си и само плаче и нарежда. Бащата Недялко също е съкрушен от загубата на момчето си.

„Коварната смърт го отне завинаги и ни потопи в неутешима скръб. Завърши много рано един живот“, пише в некролога.

Тялото на Малинов беше открито седмица след изчезването му на 20 юли в близост до сметището в Цалапица. Обвиняем за смъртта му е Рангел Бизюрев от същото село, който обаче е успял да напусне страната и се издирва в Германия.

Според прокуратурата след убийството близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови са помогнали на Бизюрев да зарови трупа и после да избяга. Те са в ареста. Хората от Стамболийски и Цалапица обаче подозират, че те са и съучастници в престъплението, и протестират всяка вечер.

Заради пропуски в разследването беше отстранен шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов, вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката и на началника на Районното в Стамболийски, той отказа сам да напусне поста, но все пак бе временно отстранен.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.