Съдят французин за убийство на финландка у нас, напъхал я в сак

0

Софийска градска прокуратура обвини 25-годишен французин за жестоко убийство на финландска гражданка у нас. Мъжът удушил жената с кабел от лаптоп и натъпкал тялото й в сак, след което го скрил в гардероб в жилището им. Това съобщиха от обвинението.

Мъжът и 22-годишната финландна живели на семейни начала в жилище, наето от пострадалата в София. И двамата работели от вкъщи. От 18-годишен обвиняемият ежедневно пушел марихуана.

Няколко дни преди убийството пострадалата се оплакала на приятелки, че ѝ липсват 2500 евро от банковата сметка.Тя се съмнявала, че някой е инсталирал зловреден софтуер на телефона й и така е получил достъп до банковата ѝ сметка. Планирала пътуване до Финландия, за да посети банката и да подаде сигнал в полицията. Обвиняемият знаел за това пътуване. На сестра си тя споделила, че липсвали и пари, които криела в апартамента. Споделила също, че е разговаряла с мъжа и е сигурна, че не той е взел парите.

На 7 май 2022 г. възникнало спречкване между пострадалата и обвиняемия. Той нанесъл удари по главата и тялото на жената, тя получила кръвонасядане на левия слепоочен мускул и кръвонасядания по тялото и крайниците.

На следващия ден отново възникнало спречкване между тях. Обвиняемият хванал с ръце шията на пострадалата и започнал да я души. Тя се съпротивлявала, а когато съпротивата намаляла, мъжът взел кабел от лаптоп и го омотал 5 пъти около шията на пострадалата. Прокуратурата твърди, че жената е усещала болка и е осъзнавала настъпването на собствената си смърт, тоест убийството е извършено по особено мъчителен начин.

Мъжът вкарал тялото ѝ в сак, който сложил в гардероба.

На 8 май 2022 г. жената имала среща с приятелки. Французинът писал на една от тях, че пострадалата не се е прибрала след тренировка, а след това подал сигнал за изчезването ѝ в полицията. Пред разследващите той повторил същата версия.

При оглед в апартамента освен тялото на убитата били открити и наркотици – коноп с общо нето тегло 1.95 гр.

От 11 май 2022 г. обвиняемият е с мярка за постоянен арест.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.