Съдът пусна под домашен арест граничните полицаи, взели подкуп на „Гюешево“

0

Домашен арест за двамата полицаи, задържани за подкуп на ГКПП-„Гюешево“ постанови състав на Окръжен съд – Кюстендил, съобщи БНР. Далите подкупа от 150 евро двама албанци обаче остават с мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Съдебното заседание беше при закрити врата заради класифицирана информация.

Случаят е от 23.03.2024 г., събота, около 23 ч. Граничните полицаи Г. В. и И. С., са нарушили служебните си задължения, като трябвало да допуснат излизане от България за Република Северна Македония на S.L., без да бъде санкциониран за превишен престой в страната. И са приели подкупа от 150 евро. Обвиненията са за тежки престъпления по смисъла на НК.

Съдът намира, че по отношение на албанските граждани е налице и реална опасност да извършат друго престъпление и да се укрият. По отношение на обвиняемите служители на МВР съдът счита, че не може да се направи извод за реална опасност от укриване. Двамата имат постоянен адрес, на който живеят със семействата си, нямат предходни осъждания.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София в 3- дневен срок.

От защитата на единия от полицаите казаха, че вероятно се касае за постановка. И.С. е бил извикан извънредно в дежурната смяна, за да замести свой колега.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.