Съдът остави в ареста двама служители на фирма за бързи кредити, отвлекли и ограбили мъж

0

Окръжният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Т. Т. и Ж. П.
Двамата са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство, образувано за извършени две престъпления – отвличане на 25-годишен мъж и грабеж, съобщават от съда.

Съдът намери, че са налице законовите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение Т. Т. и Ж. П. Преди два дни от МВР съобщиха, че на 5 декември двамата, които са служители на фирма за бързи кредити, отвлекли от паркинг в Раднево с кола мъж на 25 години, закарали го в съседния град Гълъбово, където му нанесли побой и му отнели 130 лева, а мобилния му телефон счупили.

Според съда са събрани достатъчно доказателства, от които да се изведе обоснованото предположение за съпричастността и на двамата обвиняеми в извършените престъпления. В изложените мотиви бе обсъдена и реалната опасност двамата мъже да извършат друго престъпление и да се опитат да въздействат върху показанията на свидетелите. От приложените по досъдебното производство справки за съдимост е видно, че Т. Т. има предишни осъждания, а данните за Ж. П. сочат, че той е реабилитиран.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.