Ружа Игнатова начело на нова схема под името Зденка Резакова

0

Криптокралицата възкръсва под името Зденка Резакова

Измамата се разиграва в Дубай и набелязва шейхове и петролни магнати

След като Ружа Игнатова завлече милиони хора по света с над 4 милиарда долара, чрез схемата OneCoin и се укри, криптокралицата сега е начело на друго измамно начинание, наречено EcoShumi Foundation. Новата криптосхема се намира в Дубай и е насочена главно към шейхове и петролни магнати в Близкия изток, включително Обединените арабски емирства, твърди сайтът на вестник Weeklyblitz. Онлайн изданието прави собствени разследвания за криптоизмами, терористични групировки и други горещи теми. Таджул Ислам е разследващият журналист, чиито източници твърдят, че Ружа участва в новата схема в Дубай.

Според източник на медията в Дубай зад EcoShumi, която наскоро обяви името на един от своите основатели – Зденка Резакова, всъщност се крие самата Ружа Игнатова или неин представител.

Както твърди чуждата медия, измамната схема е създадена през 2021 г. и се занимава с инвестиции в най-различни сектори – имоти, изкуство. Също така те свързват клиентите си с други инвеститори и съветници, които на свой ред също ги омотават и ограбват. Дали наистина Ружа Игнатова е замесена в тази схема и какво точно представлява, предстои да се разбере.

В същото време става ясно, че високопоставени адвокати в Обединеното кралство предоставят правни услуги срещу огромни такси на Ружа Игнатова, която има конфискуван имот в Англия. Адвокатска кантора във Великобритания на име Locke Lord е предложила услугите си на Ружа дълго след като тя е изчезнала. Следа от криптофараонката няма от 2017 г. Писмо, допуснато като доказателство в американския процес срещу бившия служител Марк Скот, показва, че на 12 юли 2018 г. Джеймс Чано, партньор в лондонския клон на Locke Lord, е писал на Ружа по повод нейните имоти в Обединеното кралство. В писмото пише: Вярваме, че е важно да преразгледаме начина, по който управлявате недвижимите си имоти в Обединеното кралство“. Писмото е пристигнало до Ружа на софийски адрес.

В изявление, предоставено от правната кантора, се казва, че писмото е само предложение за правни услуги, но до такива не се било стигнало. По данни на същата чужда медия в момента именно Locke Lord представлява Игнатова в иска й за апартамента в Лондон, който бе конфискуван от властите. Ще успеят ли маститите адвокати да се справят с връщането на имота на криптофараонката, които струва над 13 милиона паунда, предстои да се разбере.

Апартаментът, който иска да си върне кралицата

Апартаментът, който иска да си върне кралицата

След изчезването на Игнатова през 2017 г. стана ясно, че българката притежава имоти в Обединеното кралство, Дубай и няколко островни държави от Карибския басейн. В момента има много спекулации какво се случва с Игнатова. Някои смятат, че е мъртва, други, че се е оперирала и вече е неразпознаваема, трети дори твърдят, че се укрива в Англия. Но разследващите и в Америка, и в Обединеното кралство смятат, че Игнатова е в Дубай под крилото на някои от шейховете там.

Криптофараонката стана известна със схемата си OneCoin. Игнатова успя да заблуди цял свят и да накара милиони хора да инвестират в нейната куха валута. Докато се усетят и жертвите й, и властите по света, Ружа изчезна безследно. Брат й Константин нямаше такъв късмет и се призна за виновен в участие в схемата. Делото срещу него още тече в Съединените щати.

В Топ 10 на ФБР

Ружа Игнатова влезе в списъка на ФБР за най-издирваните бандити в света. Игнатова е в Топ 10 на федералното бюро вече от месеци, но разследващите все удрят на камък.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.