Румен Радев подписа оставката на Петър Тодоров

0

Вече е факт, отпреди час, че президентът съгласува оставката ми и я изпрати към Министерски съвет за решение и съответно издаване на указ. Това съобщи пред журналисти главният секретар Петър Тодоров, който на 30 август подаде оставка от поста. Тогава той посочи, че е поставен в ситуация, в която не може съвестно да изпълнява задълженията си. „Настоящото ръководство на МВР няма воля да продължи борбата за законност“, заяви Тодоров.

Петър Тодоров обясни, че е поставил условие на министър Стоянов, че би работил с него, при положение че не бъде въвличан в политически чистки на ръководители и икономически схеми. Министърът, по думите му, се е съгласил, но няколко дни след това нещо се е променило и му е казано, че не може вече да се работи с него. Според него това е станало след посещение на Кирил Петков от „Продължаваме Промяната“ в кабинета на министъра.

Днес стана известно, че за главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник главен секретар Живко Коцев. Това обяви пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.