Румънци, осъдени за трафик на мигранти, ще платят 63 000 лв. за три коли

0

Осъдени за трафик на мигранти ще заплатят пазарната стойност на трите автомобила, с които са извършили престъплението, съобщиха от Районната прокуратура във Велико Търново.

Осъдени са четирима румънци, които незаконно са превозвали мигранти през страната. Всеки един от тях е осъден на наказание от по една година и девет месеца затвор, чието изпълнение е отложено за срок от четири години, както и глоба в размер на по 4000 лева за всеки. На всеки от четиримата е наложена и глоба в размер на по 15 750 лв. (общо за четиримата 63 000 лв.), представляваща пазарната стойност на използваните за извършване на престъплението три автомобила, които не са тяхна собственост.

Мъжете са осъдени за това, че на 24 август на територията на община Велико Търново, в съучастие, противозаконно подпомогнали 16 чужденци, от които трима непълнолетни, граждани на Сирия, да пребивават в страната.

Техните действия са съпроводени и с неподчинение спрямо органите на властта. Делото е приключило с одобрени от Районен съд – Велико Търново споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.