РЕЗИЛ В РАСО! Свещеник обвинен в разпространение на порно с деца

0

Свещеник към Старозагорската митрополия на възраст 50 години е обвинен от Хасковската районна прокуратура за разпространяване на порнографски материали с участие на лица, които изглеждат на ненавършили 18-годишна възраст, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Мъжът е бил задържан от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на 12 октомври 2023 г. след като е засечен да разпространява порнографски материали. Установено е, че от март 2023 г. до октомври 2023 г. е разпространявал чрез мобилни приложения порноматериали – снимки и видеоклип с участието на лица с неустановена самоличност на видима възраст под 18 години. При извършените претърсвания на места, които е обитавал, са иззети един преносим компютър и два мобилни телефона със снимки и видеоклипове с порнографско съдържание.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. По делото се извършват активни действия по разследването – разпити на свидетели, огледи на веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи, допълват от прокуратурата.

Предишният подобен случай в региона бе в края на ноември миналата година, когато в Хасково в рамките на национална акция бе задържан 44-годишен мъж, който бе уличен за съхранение и разпространение на снимки и видеоклипове с неприлично съдържание с участието на деца. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.