Рецидивистът Дженков е на свобода, за 24 ч. преби и ограби трима

0

35-годишният Ангел Дженков, известен на полицейския състав от ОДМВР-Бургас като опасен за гражданите рецидивист, изненадващо се оказа на свобода и само три денонощия извърши няколко нападения над невинни жертви, съобщи Флагман.бг.

Дженков е закопчан в близост до импровизиран от него дом, в приземието на жилищен блок в жк. „Славейков“. Той е бил следен от оперативни полицаи и криминалисти, които са блокирали целия град през последното денонощие, заради жестоките му последни издевателства. В ареста са участвали служители на Първо, Второ и Пето РУ.

Само за едно денонощие той извършил 3 грабежа, като единият е придружен с брутално нанасяне на побой над възрастен човек. Вчера пенсионерът най-спокойно изтеглил пари банкомат по бул. „Демокрация“, когато е бил издебнат от Дженков. Нападателят му нанесъл няколко удара в главата, повалил го и взел малката сума банкноти, с която беззащитният човек искал да си плати данъците.

Другият грабеж е извършен привечер на жена в жк. „Славейков“ – също придружен от заплахи и удари.

Припомняме, че през 2017 г. Дженков нападна актрисата Ива Папазова навръх 8-ми март, докато се прибирала от фитнес. Той отнесе чантата й с лични документи и 500 лв. в жк. „Лазур“.

При задържането му бе установено, че тогава той наскоро е бил изтърпял ефективна присъда от 6 години и 4 месеца за поредица от подобни престъпления. Съдебният репортер на Флагман.бг през 2017 г. бе убеден, че Дженков би трябвало много дълго време да стой зад решетките, защото до 8-ми март 2017 г. той има 16 присъди, като проблемите му с полицията започват още преди да е навършил пълнолетие.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.