Рецидивист с 19 присъди отново влиза в затвора за кражба

0

Една година и 8 месеца затвор наложи окръжен съд Монтана на жител на Лом, изтеглил 340 лева от чужда банкова сметка. Заради предишна присъда осъденият ще изтърпи общо 3 години „Лишаване от свобода“.

На 9 октомври 2019 г. Р. К. Н. от село Сливата, община Лом, пристигнала в общинския център да пазарува и забравила на пейка чанта с документи и вещи, сред които и банковата ѝ карта с ПИН кода към нея.

Подсъдимият Б. Б. Й. намерил чантата и изтеглил на два пъти с банковата карта сумата от 340 лева – цялата наличност по сметката. След подаден сигнал в РУ – Лом от пострадалата жена по случая било образувано досъдебно производство и служители на МВР разкрили извършителя криминално проявен с 19 присъди, предимно за кражби.

Пред съда той признал изцяло фактите и заявил, че желае делото да се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие без да се събират нови доказателства в съдебната фаза.

Според НПК при съкратено съдебно следствие, ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът задължително намалява наложеното наказание с 1/3. Съдът призна Б. Б. Й. – 48-годишен, със средно образование, безработен, осъждан, за виновен и произнесе присъда от 2 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“, която намали с 1/3 на 1 година и 8 месеца „Лишаване от свобода“. Съдът определи на подсъдимия, който в момента изтърпява друга присъда за извършен от него грабеж в Лом, едно общо – най-тежкото наказание – 3 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Решението на съда подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.