Рангел Бизюрев дава показания за убийството в Цалапица

0

Очаква се днес обвиненият за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица Рангел Бизюрев да бъде транспортиран в пловдивския следствен арест, предаде БНТ. Той кацна късно снощи в София.

Рангел Бизюрев беше задържан в Дания, след като се укриваше извън България – месеци след убийството. Връщането му на българските власти трябва да ускори процеса, защото неговите показания са ключови. Бизюрев беше екстрадиран у нас с полет през Мюнхен и беше закаран под конвой в ареста на Националната следствена служба.

След като бъде транспортиран до Пловдов Окръжната прокуратура трябва да внесе искане в съда да му бъде взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това може да стане още днес или в най-кратки срокове, като държавното обвинение има 72 часа. Очаква се Бизюрев да даде показания и да каже каква е неговата версия за нощта на 20 юли миналата година.

Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу братята близнаци Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.