Потвърдена информация на Crime.bg: Пуснатият под домашен арест прокурорски син с нови обвинения – заканил се да убие приятелката си и я пребил

0

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е с обвинение за четири закани за убийство и нанесен побой над приятелката му Боряна, съобщиха от Софийската районна прокуратура след обиска в дома му тази сутрин.

„Не съм се заканвал, на приятелката ми съм правил само хубави неща. Имам рана на лицето, защото тренирам. Ще се връщам в спорта. Играя спаринг всеки ден“, каза пред bTV  Михайлов.

От СГП съобщиха обаче, че при извършените днес претърсвания и изземвания са събрани достатъчно доказателства за привличане на Михайлов към наказателна отговорност за това, че в периода от 28 октомври миналата година до 21 юли тази година, докато е под домашен арест с електронна гривна за проследяване, е отправил закани за убийство и е нанесъл побой над младата жена.

Едната заплаха е отправена на 28 октомври 2022 г. около 4 часа сутринта в апартамента на Михайлов. Тогава той се заканил с убийство на приятелката си, като ѝ казал: „Ще те убия!“, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ.

На неустановена дата през декември миналата година и на 1 юли 2023 г. той се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие.

На 21 юли 2023 г. около 17,30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо приятелката му Боряна Р.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление (по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс), за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до шест години.

Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Михайлов е син на Бисер Михайлов, прокурор от Перник. Младежът вече има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник в периода от ноември 2021 г. до юни 2022 г. По делото срещу него беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на три лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на две лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство. Докато бе в затвора в Бобов дол пък Михайлов издълбал дупка в килията си, нарисувал свастика и се подписал като Васил Ламята, съобщи преди време bTV.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.