Пуснаха шофьора на Данчо, залял с киселина гадателката Тони

0

Под гаранция в размер на 3000 лв. е излязъл от ареста 51-годишният Веселин Вълчанов от Враца, обвинен за помагач в заливането на гадателката Тони със сярна киселина в жилището ѝ в пловдивския кв. „Тракия“. Днес в Районния съд стартира делото срещу него и 41-годишния му съгражданин Йордан Цветанов, сочен за извършител, но с белезници в залата пристигна само по-младия мъж. Вълчанов е обжалвал ареста си и на 21 август Окръжния съд е изменил мярката му за неотклонение.

Пловдивчанката Антоанета Тодорова се занимавала с гледане на кафе и карти. Била трудноподвижна и извършвала сеансите в дома си, като за нея се грижели асистенти.

Гадателката Тони никога не била получавала заплахи заради предсказанията си, докато през есента на миналата година не я посетил Веселин Вълчанов. Според прокуратурата той ѝ казал, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. Впоследствие ходил няколко пъти до дома ѝ.

51-годишният познавал Йордан Цветанов (на снимката), понеже живеели в един квартал във Враца. На 14 март те пристигнали в Пловдив. Вълчанов застанал в близост до комплекса, в който гадателката живеела, и следял за пречки. През това време по-младият мъж, дегизиран с яке, маска и шапка, се качил в апартамента, който бил отключен. Жената го питала с какво може да му помогне, а той отвърнал с: „Аз ще ти помогна“ и лиснал срещу нея сярна киселина. След това бързо напуснал апартамента, върнал се в колата и двамата с Вълчанов потеглили към Враца.

Пострадалата гадателка получила изгаряния в областта на лицето, шията, гръдния кош, корема, ръцете и краката.

Днес в съдебната зала адвокатът на Йордан Цветанов Марио Гладнишки поиска обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата за изчистване на неясноти и противоречия. „Изтъкнатите аргументи от защитата представляват коментар на събраните доказателства. Обсъждането им трябва да се случи в друга фаза на наказателния процес“, заяви прокурорът Атанас Илиев.

След съвещание съдия Иван Бекяров прецени, че не са допуснати нарушения в обвинителния акт. Той прие и иска на пострадалата гадателка за 100 000 лв. и насрочи следващото заседание по делото за 4 декември. Тогава е започнат разпитите на свидетелите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.