Пуснаха под домашен арест ченгетата, обрали мигрант с пистолет на челото

0

Двамата полицаи от Районното управление в Ябланица, обвинени за кражба от нелегален мигрант, са пуснати под домашен арест с електронна гривна. Това реши Районният съд в Тетевен, съобщиха за БТА от Окръжния съд в Ловеч. Полицаите бяха задържани на 5-и септември тази година.

Разследването започнало няколко дни по-рано – на 28 август, в Районното полицейско управление в Ботевград. Тогава постъпил сигнал от 26-годишен сирийски гражданин, който незаконно преминал границата. Той заявил, че бил спрян от полицейски патрул на автомагистрала „Хемус“, в района на разклона за Ябланица, докато се движел пеша, като му били отнети мобилен телефон и 50 евро.

След това двамата полицаи го изоставили. Така сириецът продължил пеша до бензиностанция в района на Ботевград. Там с помощта на други граждани бил подаден сигнал на тел. 112. След като е установено, че престъпленията са извършени на територията на Ловешка област, разследването било поето от Районната прокуратура в Ловеч.

Няколко дни по-късно – на 5-и септември, органите на реда претърсили лек автомобил в Ябланица, собственост на единия полицай. В колата били открити бойни патрони, предназначени за служебното му огнестрелно оръжие, за които той не взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

На двамата полицаи – които са на длъжност „младши инспектор“ при Районното управление в Ябланица, са повдигнати обвинения за извършените престъпления.

Определението на Районния съд в Тетевен може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжния съд в Ловеч.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.