Пуснаха Митьо Очите срещу 20 бона гаранция, бил много болен

0

За пети път делото срещу Димитър Желязков не успя да тръгне в Софийския градски съд. Причина за поредното отлагане беше заболяване на един от подсъдимите, съобщи БТА.

Желязков е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Димитър Желязков (известен като Митьо Очите) беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Заради тежкото му здравословно състояние, съдът го освободи от домашния арест срещу парична гаранция от 20 000 лева. Трима лекари днес обясниха, че Желязков има сериозни проблеми – сърдечни и стомашни. Според експертите състоянието му може да се вложи рязко във всеки момент, а това може да налага спешния му прием в болница.

Състоянието на Желязков е животозастрашаващо, категорични бяха лекарите. Той има срок от 15 дни да внесе паричната гаранция и едва тогава, при условие, че прокуратурата не е против, може да излезе от дома си.

Съдът записа в мотивите си, че никога Димитър Желязков не е ставал причина за отлагане на процеса, освен това е под домашен арест от четири години и половина.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.