Пуснаха Божков под домашен арест, ще носи електронна гривна

0

Софийският апелативен съд пусна бизнесменът Васил Божков под домашен арест, предаде БНТ. Изпълнението на мярката ще се следи с електронна гривна.

С бурни аплодисменти от симпатизанти тази сутрин Васил Божков влезе в съдебната зала, където тричленен състав на Софийския апелативен съд трябва да реши дали да го остави в ареста.

На 26 август Градският съд постанови „задържане под стража“ за хазартния бос, който ден по-рано се върна в България. Мярката е по едното дело срещу Божков – за данъчни престъпления, свързани с хазартния му бизнес.

По време на съдебното заседание прокуратурата изнесе данни за комуникация и съвместен бизнес между Божков и лидера на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин. От държавното обвинение изнесоха и доказателства за договорки между Божков и бивши председатели на Комисията по хазарта, за плащането на по-ниски такси срещу възнаграждения под масата.

Междувременно последва двудневен разпит на Божков в прокуратурата като свидетел по разследването, което беше образувано по повод твърденията му, че е бил изнудван от бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, за 60 милиона лева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.