Психопат сече кучета с брадва във Варна, пуснали го на свобода

0

Психопат влезе в двора на съседа си и насече с брадва кучето му. Извергът нахлул в имота 30-ина минути преди полунощ на Бъдни вечер, докато комшията му празнувал със семейството си светлия християнски празник.

Кървавата драма се случила във вилната зона в района на Свободния университет във Варна. Докато стояли на масата и вечеряли, хората чули скимтене в двора.

„Баща ми излезе да види какво става и веднага ме повика. Всичко беше в кръв…“, разказа Иван, който веднага започнал да търси медицинска помощ за немската си овчарка.

„Горката береше душа в двора. Цялата беше окървавена, главата й беше сцепена, личеше си, че е удряна с нещо тежко и остро“, обясни Иван.

Навръх Бъдни вечер обаче той не успял да намери лекар, който да се погрижи за клетото животно и се примирил, че ще трябва да чака до сутринта.

„Просто се молех да оживее дотогава. И тръгнах да обикалям района с надеждата да засека извършителя. В дин момент видях, че от една къща, която се намира на 100-ина метра от моята, излиза млад мъж с брадва в едната ръка, а в друга държеше щанга. И веднага си казах: това е моя човек…“, разказа още Иван

Иван извикал „стой!“, а младежът хукнал да бяга.

„Бясно спринтира, а аз тръгнах след него. Не успях да го догоня и го изгубих. В един момент чух в един храсталак да се шумоли. Започнах да дебна там и междувременно се обадих в полицията. Звъннах и на един съсед, който веднага дойде с фенер“, обясни собственикът на насеченото с брадва куче.

Униформените бързо се пристигнали на мястото. Огледали района, но от беглеца нямало следа. В един от дворовете обаче видели захвърлена окървавената брадва.

Малко по-късно полицията установила и задържали извършителя. Оказало се, че живее в къщата, от която излязъл. Става въпрос за 20-ина годишен младеж, който по неофициална информация има психическо заболяване.

Той признал пред полицията, че е извършил зверството и казал, че е „объркал кучето“. По всяка вероятност мишена е било друго животно – в съседния на имота на Иван двор.

Хора от цялата вилна зона разбрали за случилото се. Други съседи се оплакали, че млад мъж мятал камъни по къщата им в същата вечер.

Друг комшия пък разкрил, че белгийската му овчарка била заклана месец преди този кървав случай. „Намерих го една вечер кучето в кръв. Беше голям шок за мен. Взех го закарах на ветеринар въпреки че беше безжизнено. Там се видя, че има прорезни рани под врата“, разказа Адриян.

Все още е само хипотеза, че младежът, уличен в нападението над немската овчарка, е заклал и кучето на Адриян.

По данни на БЛИЦ, младият мъж, който е уличен за зверството на Бъдни вечер, е разпитан и освободен след изтичане на 24-часовата полицейска мярка за задържане.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.